Sijainti >>Kaasun käyttö liikenteessä

Kaasun käyttö liikenteessä

Kaasu on mainio polttoaine niin maa- kuin vesiliikenteessä. Kaasu tarjoaa käyttäjilleen uuden ja taloudellisen vaihtoehdon, jolla on kiistattomia hyötyjä omaan elinympäristöömme ja ilmastoon. Liikennekaasuna voi olla joko kotimainen biokaasu tai maakaasu tai niiden sekoitus missä tahansa suhteessa.

Hyödyllistä ja hyvää tietoa kaasujen liikennekäytöstä, kaasuautoista ja tankkausasemista löytyy esimerkiksi alla olevista linkeistä:

VihreäKaista

Gasum Oy

Haminan Energia Oy

GasHighWay -hanke
Hankkeessa on valmistunut julkaisu Kaasun tankkausasemaverkoston kehittyminen Suomessa vuoteen 2030 mennessä.

Liikennebiokaasu.fi

Suomen Kaasuyhdistys ja Tukes ovat tehneet esitteen Suunnitteluohje maa- ja biokaasun tankkausasemille , josta löytyy tietoa tankkausasemien tekniikasta.

Suomen Kaasuyhdistys, Tukes ja Gasum ovat tehneet oppaan Kaasuajoneuvojen turvallinen huolto ja korjaus, johon on koottu perustietoa kaasuajoneuvojen kaasujärjestelmistä sekä suositukset kaasuajoneuvojen ominaisuuksista ja turvallisista korjaamokäytännöistä.